Nyt om vores arbejde

Her her kan du se, hvad der sker i foreningen lokalt. Du finder kommende foredrag her.

Kom til generalforsamling

22. april 2018: Så er det tid til vores årlige generalforsamling! Er du medlem, så kom med og deltag i en debat om vores strategi for de næste tre år. Hvilke mærkesager skal vi arbejde for?  >Læs mere

Se ny video

20. januar 2018: Se vores video med Martin Mølholm, som fortæller om at være pårørende - og hvad det betyder for ham at være med i en af vores samtalegrupper. > Se video

 

Nordjyske politikere vil være med på en lytter

Lyttemoede 19011. oktober 2017:  Et lyttemøde om psykiatri den 25. oktober vækker stor interesse blandt politikere i Reigon Nordjylland og de nordjyske kommuner. Også selv om de ike er inviteret til at tale, men til at lytte og lære om, hvordan vilkårene i psykiatrien opleves af de pårørende og medarbejderne i systemet. > Læs mere  

 

Et efterår spækket med aktiviteter

Fall 1901301.oktober 2017: Hvem har sagt, at denne årstid behøver at være kedelig? I Bedre Psykiatri Aalborg har vi sat "fuld blæs" på efteråret > Læs mere

 

 

 

 

Efterårsprogram for pårørendecafé 

Coffee 190 White25. juli 2017: Vi har nu sat dato for alle caféaftener i efterårets Pårørendecafé. Bemærk: Vi holder café tirsdag aften dette efterår. > Se programmet  
Generalforsamling 2017: Fremgang i vækst og synlighed

BP Logo Dk 17028. maj 2017: Den 18. maj afholdt vi årets generalforsamling. Formanden gav et resumé af et begivenhedsrigt år med stor vækst i både medlemstal og aktiviteter. > Læs mere 

 

 

 

Ny café for søskende
Siblings 190 (1)15. marts 2017: Vi starter nu på opfordring et nyt initiativ - en åben café for søskende til psykisk syge. Er du søster eller bror til en psykisk syg, så sæt kryds i kalenderen og kom med til den første caféaften onsdag den 22. marts kl. 19-21. > Læs mere

 

 

Kom til generalforsamling 2017

BP Logo Dk 17020. februar 2017:
 Så er det atter tid til den årlige generalforsamling i Bedre Psykiatri Aalborg, og alle medlemmer er inviteret til at deltage. Vi glæder os til en hyggelig aften og ikke mindst til formandens beretning om alt det, der skete i 2016. Generalforsamlingen finder sted torsdag den 18. maj.  
> Læs mere


Åbent hus: Introaften for nye frivillige

Hands 19019. februar 2017: Den 28. februar inviterer vi alle interesserede til introduktionsaften for nye frivillige. Vi vokser, og udvider hele tiden vores aktiviteter, da der heldigvis er flere og flere, som gerne vil være med. Kom og hør om vores aktivitetsprogram og mulighederne for at være med i arbejdet til gavn for pårørende og psykisk syge. > Læs mere

 

Ny samtalegruppe for pårørende til børn og unge

Children 19022. januar 2017:  Så er vi klar til at starte en ny samtalegruppe op for pårørende til børn og unge op til 18 år. Første gang er den 27. februar, og gruppen mødes 10 gange med sidste mødegang 4. december 2017. Der er stadig enkelte pladser ledige i gruppen, så skynd dig at komme på banen, hvis du tror det kunne være noget for dig. Læs mere om tilbuddet her

Engelsksproget pårørendecafe på Trekanten

Hands 19011. december 2016: Om godt en måned slår vi dørene op for vores første engelsksprogede pårørendecafe. Det sker på Trekanten i Aalborg Øst. Vi glæder os til at møde udenlandske pårørende, som har brug for en snak og gode råd om, hvordan de bedst kan støtte et sårbart barn eller teenager. Kender du en, der kunne have glæde af dette tilbud? Læs mere om tilbuddet her.


Medlemsfremgang og stor interesse for tilbud
BP Logo 24. december 2016:
 Medlemslisten er vokset stærkt i år, og vi oplever lige nu en stor interesse for vores tilbud. Vores samtalegrupper på dansk er p.t. fyldt op, men vi arbejder på at udvide med nye grupper snarest muligt. Du kan komme på ventelisten, hvis det er noget for dig. Læs mere og tilmeld dig her.

Du kan også deltage i vores åbne pårørendecafe, som vi startede op i august. De pårørende i Aalborg har taget rigtig godt imod tilbuddet, så vi fortsætter med cafeen i 2017. Se program og datoer her

Fejring af Sindets Dag

Pia Frivillig8. oktober 2016: To af vores aktive bestyrelsesmedlemmer trodsede vejr og vind for at markere Sindets Dag i Aalborg sammen med SIND og andre organisationer, som ønsker bedre vilkår i psykiatrien i Danmark. En vigtig mærkedag, som vi støtter op om.


 

Projekt om forbedring af Psykiatrisk Skadestue 
Nurse 1905. september 2016:
Vores bestyrelsesmedlem Keld Arenholt Christensen er initiativtager til et nyt projekt om at forbedre de fysiske omgivelser på Psykiatrisk Skadestue, så skadestuen bliver et rart og trygt sted at opholde sig for både patienter og pårørende. Vi har indgået et samarbejde med Region Nordjylland om projektet. 

 

Første cafeaften for pårørende en succes
Thumbs Up26. august 2016: Vores første åbne cafe for pårørende blev besøgt af 11 engagerede pårørende med rigtig meget på hjerte. Snakken gik livligt, og alle oplevede en stor åbenhed og vilje til dialog.

Deltagerne ønskede flere cafeaftener af samme type, hvor fokus er på samtale mellem pårørende frem for på et tema. Derfor har vi valgt at skabe mere luft til den åbne samtale ved de to kommende cafemøder i september ved at udskyde det planlagte tema om misbrug.

> Se mere om cafeerne og det reviderede program

 

Nyt: Åben cafe for pårørende i Aalborg

Cafe 1907. august 2016: Den 24. august slår vi for første gang dørene op for vores pårørendecafe i Aalborg. Men det bliver ikke den sidste, for der vil være cafe to gange om måneden som et fast punkt på vores program. Cafeen er et åbent og fleksibelt tilbud til dig, som gerne vil møde og tale med andre pårørende om alt det, der er svært - og som få andre rigtig forstår. 

> Læs mere om vores pårørendecafe


Kom til informationsaften den 14. juni

Hjerte (1)10. juni 2016: Den 14. juni holder vi et informationsmøde for frivillige, der vil være med til efterårets aktiviteter. Vi har flere nye initiativer på vej, så mød op, hvis du vil vide mere om vores arbejde og måske har lyst til at give en hånd med. Der er brug for alle slags kompetencer, og du bestemmer selv omfanget af din indsats.

> Læs mere om mødet og tilmeld dig

 

Frivilligkoordinator i Bedre Psykiatri Aalborg  

Linda 1903. juni 2016: Velkommen til Linda Lindbøg Johansen, som er trådt ind i rollen som vores nye frivilligkoordinator.

Med mange års erfaring fra psykiatrien er Linda meget kompetent i forhold til arbejdet i Bedre Psykiatri. Hun er nu i fuld gang med at skabe gode rammer for vores voksende korps af frivillige og kommende aktiviteter. 

> Læs om vores frivillige arbejde

 

Generalforsamling 2016: Formandsskifte og tilbageblik på året der gik

BP Logo6. april 2016:
Ved årets generalforsamling kunne vores formand 
Keld Arenholt Christensen, se tilbage på et aktivt første år for Bedre Psykiatri Aalborg. Og også frem mod de mange nye planer og aktiviteter, vi har i støbeskeen.

> Læs mere

  

Analyse: Stort behov for bedre information og hjælp til psykisk syge og pårørende i Aalborg Kommune

Aalborg (1)1. april 2016:
Vi har spurgt borgerne i Aalborg Kommune om, hvordan de oplever kommunens indsats for psykisk syge og deres pårørende.

Besvarelserne tegner et billlede af stor utilfredshed, bl.a. på grund af mangelfuld adgang til hjælp og langtrukne sagsforløb. Et af de største kritikpunkter er desuden, at pårørende ikke inddrages nok.

Men analysen viser også, at kommunens tilbud om hjælp til psykisk syge - især bostøtte - er til gavn for dem, der er så heldige at få adgang til hjælpen. 

> Læs mere om resultaterne af undersøgelsen  

 

Indkaldelse til generalforsamling 2016

BP Logo8. marts 2016: Det er tid for årets generalforsamling i Bedre Psykiatri Aalborg. Mødet finder sted den 4. april kl. 19.00 i Frivillighuset på Mølhomsvej 2, 9000 Aalborg.

Er du medlem, så er du velkommen til at møde op og være med. Vi glæder os til at se dig!

Se dagsorden, tid og sted for mødet

 

TrygFonden hjælper danskere og flygtninge, der er pårørende til psykisk syge børn i Aalborg

Trygfonden Donation3. februar 2016: Jens Otto Størup fra TrygFonden overrakte i dag en check på 178.000 kroner til projektleder Lisbeth Larsen fra Bedre Psykiatri Aalborg.

Pengene skal bruges til et projekt, der hjælper pårørende til psykisk syge børn gennem professionelt ledede samtalegrupper og oplysningsmaterialer.

Støtte fra TrygFonden gør, at vi nu kan udvide vores tilbud til danske familier og samtidig tilbyde vejledning på engelsk til pårørende blandt Aalborgs flygtninge. En stor tak til TrygFonden!

Samtalegrupper for pårørende populære

Kaffe Hjerte29. januar 2016: Vi oplever i øjeblikket stor interesse for vores netværksgrupper for pårørende til psykisk syge børn og unge, så vi er i fuld gang med at oprette en ny gruppe for imødekomme behovet.

Er du interesseret i tilbuddet, eller har du behov for en anden slags netværksgruppe, så læs videre her


Bedre Psykiatri Ungdom starter netværksgrupper for unge pårørende

8. januar 2016: Bedre Psykiatri Ungdom er nu klar til at starte netværksgrupper op for unge pårørende til psykisk syge i Aalborg. Kontakt gruppens facilitatorer Trine L. Pedersen på mobil 30 26 37 91 eller Clara P. Bækhøj på mobil 20 11 43 64, hvis du vil høre mere om tilbuddet. Eller skriv til netvaerk_aalborg@bp-ungdom.dk.

> Ældre nyheder