Nordjyske politikere vil være med på en lytter

Lyttemoede 554 339

Vores lyttemøde om psykiatri den 25. oktober vækker stor interesse blandt politikere i Region Nordjylland og de nordjyske kommuner. Også selv om de ikke er inviteret til at tale, men til at lytte og lære om, hvordan vilkårene i psykiatrien opleves af de pårørende og medarbejderne i systemet.

Den foreløbige liste over tilmeldte tæller knap 40 kandidater til by- og regionsråd fra Alternativet, Dansk Folkeparti, Konservative, Radikale Venstre, SF, Socialdemokratiet og Venstre. Mødet har indtil videre tiltrukket kommunalpolitikere fra Aalborg, Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord og Vesthimmerlands kommuner.

Idéen med lyttemødet er at klæde politikerne på til at træffe kloge beslutninger på psykiatriens område.Politikerne bliver på mødet præsenteret for den rå virkelighed blandt patienter og deres nærmeste, når pårørende fortæller om deres egne oplevelser - både de gode og de dårlige.

Et panel af fire faglige organisationer vil komme med bud på, hvor der bør sættes ind for at sikre bedre sammenhænge, højere kvalitet og mere effektiv inddragelse af patienter og pårørende. Organisationerne repræsenterer medarbejdere i psykiatrien, på bosteder og andre tilbud til psykisk syge.

Bag arrangementet står BEDRE PSYKIATRI Aalborg, FOA, Dansk Sygeplejeråd, Socialpædagogerne og 3F Aalborg.

Mødet finder sted onsdag den 25. oktober kl. 17.30 - 20.30, Østerport 2, 9000 Aalborg. Mødet er gratis og alle interesserede er velkomne. Tilmelding via mail til aalborg@bedrepsykiatri.dk.