Nyheder

25. september 2017 kl 16:15

OBS! OBS! OBS!
Vi er desværre nødt til at aflyse vores foredrag med Peder Thyssen i Ringe i morgen. Der er kommet noget i vejen :/

Til gengæld kommer han på vores Café P i Assens på tirsdag i næste uge, dvs. d. 3 oktober, fra kl 19-21. Han vi stadig fortælle om forholdene for hjemløse psykiatribrugere, med udgangspunkt i sit arbejde som gadepræst i Odense. Vi har stadig planer om at invitere ham til Ringe også, men vi mangler stadig datoen.

Det betyder også, at vores foredrag i næste uge om Peer-to-Peer-projektet bliver udsat. Foredraget vil stadig komme på kalenderen, men altså på en anden dato.

Vi beklager meget det besvær, det må betyde for jer!

---

 

NY SAMTALEGRUPPE I FAABORG

Så starter der snart en ny samtalegruppe i Faaborg for pårørende til psykisk syge. I går fik vi lavet en aftale med den kommende tovholder og en af de erfarne om, hvordan rammerne skal være. I opstartsperioden vil vi få hjælp fra professionelle til at lave nogle gode "regler" for samtalerne, så alle får mest muligt ud af det.
Planen er, at man mødes hver anden tirsdag eftermiddag fra slutningen af januar til slutningen af april. Har man lyst til at fortsætte, er der mulighed for at melde sig til igen.
Mødestedet bliver et af lokalerne i "Huset" i Faaborg. Vi melder rigtigt ud, når de endelige aftaler med "Huset" er lavet, men vi syntes, I skulle have den gode nyhed.

 

---

 

Nye tilbud til pårørende i Faaborg-Midtfyn Kommune

Bedre Psykiatri Assens/Faaborg Midtfyn og Det mobile Sundhedscenter har startet et samarbejde op, hvor vi vil gøre det lettere at være pårørende til en psykisk syg. Som pårørende står man ofte meget alene med sine bekymringer for den, man holder af, og man kan have svært ved at finde løsninger på de mange problemer, der opstår i hverdagen. Det kan være svært at dele med sin omgangskreds, enten fordi man ikke vil udstille den syge, eller fordi man ikke har lyst til at vise andre, at man ikke har det helt godt. Måske ved man ikke, hvor man skal søge den hjælp, familien egentlig har brug for.

Bedre Psykiatri har gennem mange år haft samtalegrupper for pårørende, og det vil vi blive ved med at have. Vi har et stort ønske om at starte to nye grupper op i henholdsvis Faaborg og Ringe. Grupperne mødes en aften om måneden til samvær med andre pårørende. Her er det tilladt at dele sine glæder, sorger og bekymringer i en styret samtale, og man opdager, at man faktisk ikke er den eneste, der i perioder kan have det svært med sin rolle som pårørende. Det kan give fornyet energi, og måske får man netop dét konkrete råd, som hjælper familien videre.

Som noget nyt har Faaborg-Midtfyn Kommune tilbudt at mødes med disse grupper og fortælle om kommunens tilbud til psykisk syge og deres pårørende. Det er noget, som flere har udtrykt behov for, idet det kan være næsten umuligt at finde ud af selv – især hvis man står i en krisesituation og har mistet overblikket.

Et andet, nyt tilbud er samvær med andre pårørende, hvor der ikke nødvendigvis skal være fokus på samtaler, følelser og planlagte mødedage. Derimod bliver der tale om oplevelsesture, foredrag og aktiviteter af forskellig karakter. Vi er selv kommet med et par forslag hér i opstarten, men tanken er, at gruppen i en vis udstrækning skal være selvstyrende, således at medlemmerne selv finder på noget at lave sammen. Derfor har vi startet en facebook-gruppe op, som hedder ”Pårørendegruppe til psykisk syge”. Her kan man se de forskellige tilbud, vi slår op, og man kan i mindre omfang bede om råd og vejledning, og blive guidet videre til kompetent hjælp. Håbet er, at nogen foreslår en ting, som andre så melder sig til, hvis forslaget skulle have interesse, og at der opstår venskaber mellem medlemmerne. Man skal bede om at blive medlem, så kun gruppens egne medlemmer kan se, hvem der er med. Gruppen bestyres af frivillige, som selvfølgelig respekterer tavshedspligten.

Første arrangement under ”Pårørendegruppe til psykisk syge” (men ikke Bedre Psykiatris første arrangement) bliver en tur til Vissenbjerg Bakker 1. oktober, hvor en naturvejleder vil fortælle om naturen og landskabets historie i det helt fantastiske område. Turen er slået op af PsykInfo og er gratis, men tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser – se vores kontaktoplysninger i bunden af denne tekst. Vi laver derefter en fælles tilmelding til PsykInfo. Måske kan vi aftale fælleskørsel? Læs mere om arrangementet på http://www.psykinfo.regionsyddanmark.dk/wm469254 ;

Næste arrangement bliver et foredrag om kommunens tilbud til psykisk syge og deres pårørende. Som (næsten) altid er der gratis entre, men vi vil sætte pris på tilmelding, da vi giver kaffe og småkager. Vi regner med, at det kommer til at ske i Faaborg, engang i oktober eller november.

Vestfyns Teater har tilbudt os at komme ind at se deres komedie om angst på Industrien i Aarup, torsdag d. 29. oktober kl. 20. Normalt koster billetterne 175 kr, men vi kan som sagt få dem med rabat, hvis vi kan samle mere end 10 interesserede. Også hér kan vi arrangere fælleskørsel. Læs mere om stykket hér:

Der vil blive lavet flere arrangementer i løbet af 2016.

-----------------------------------------------------------------------------

 

Vi er på facebook

Facebook  Bedre Psykiatri - Assens/Faaborg-Midtfyn

Kig endelig ind.

 

 

---------------------------------------------------------------------------