Tidligere foredrag vi har haft - gennem tiden.

24. september 2015 - Musik og psyke

I samarbejde med Bedre Psykiatri Odense arrangerede vi et spændende foredrag med musiker og komponist Niels Eje på Ringe Bibliotek. Niels Eje har i snart mange år arbejdet med at lave musik, der kan anvendes til afstressning. Han fortalte om musikkens indflydelse på psyken, og hvordan hans musik bruges i f.eks. behandlingen af stressede patienter og psykisk syge.

 

 

9. april 2015 - Mig og min lillebror
Christelclose-om at være pårørende til en psykisk syg. Eller storesøster til en lillebror.

Forfatteren Christel Wiinblad fortalte en meget følsom historie om, hvordan det var at være pårørende til et menneske med en psykiatrisk diagnose. Eller rettere sagt om, hvordan det var  at være storesøster til en lillebror, som hun elskede overalt i verden, ville gøre alt for, men var helt magtesløs overfor.

Hendes anden bog er en beskrivelse af hendes lillebrors selvmordsforsøg.
Bogen fik en massiv mediedækning ikke mindst da broderen efterfølgende faktisk begik selvmord.

--------------------------------------------------------------------------------

24. november 2014 - PTSD: Posttraumatisk stress syndrom.

Sandie Berg, som selv lider af PTSD, fortalte om lidelsen. PTSD griber omfattende ind i den enkeltes evne til at udføre de mest basale opgaver i hverdagen og forårsager reaktioner i både sind og krop – meget ofte reaktioner, som om man stadig befandt sig i centrum af det traumatiske. De daglige genoplevelser og det daglige tankemylder er ukontrollerbare ”indbrud” i den enkeltes psyke, der efterfølges af lige så ukontrollerbare følelser. Sådanne følelser kan være særdeles invaliderende og efterlader  ofte den ramte med opfattelsen af ikke længere at kunne kende sig selv. Et meget medrivende foredrag, som afstedkom en masse spørgsmål fra publikum.Sandie Berg

 

 

 

 

 

Mandag den 15. september - ADHD hos voksne

 

ADHD er en grundlæggende forstyrrelse i evnen til at være opmærksom, og lidelsen har længe været kendt i forbindelse med børn.

Vibeke M. Wulff, som er voksenpsykiater i hospitalspsykiatrien, oplever nu henvisninger på voksne med ADHD - en diagnose hun og kollegaerne ikke tidligere har lært om eller beskæftiget sig med i modsætning til børne- og ungdomspsykiaterne. Diagnosen fremstilles i medierne som kontroversiel, og der er mange mennesker med vidt forskellig baggrund, der lufter deres mening om diagnosen. Vibeke M. Wulff vil komme ind på det nye eferenceprogram for ADHD, der skal sikre en standardiseret udredning ved fagfolk. Ligeledes vil hun fortælle om symptomer, medicinsk behandling og andre samtidige psykiatriske diagnoser, der ofte ses sammen med ADHD-diagnosen, bl.a. angst og depression. Derefter vil der være en personlig beretning ved Kristian Bennedsen om at leve med ADHD.

Sted: Ringe Bibliotek, Algade 40, 5750 Ringe

Tid: 19.00 – 21.00

 

Vi var ca 80 mennesker, vi takker både Vibeke Wulff og Kristian Bennedsen for et godt foredrag.

Bedre Psykiatri 15-9-14 ADHD 024

Bedre Psykiatri 15-9-14 ADHD 015

Bedre Psykiatri 15-9-14 ADHD 001

------------------------------------------------------------------------------
AFLYST AFLYST AFLYST ----- MEN VI PRØVER IGEN TIL FORÅRET.
9 APRIL KL 18-22 .
Tirsdag den 21 . oktober.Christelclose
Mig og min lillebror
-om at være pårørende til en psykisk syg. Eller storesøster til en lillebror.

Med udgangspunkt i  digtsamlingen Min lillebror – en morgen i himlen, i hvert fald i det grønne og historien om mig og min skizofrene lillebror fortælles om, hvordan det var at være pårørende til et menneske med en psykiatrisk diagnose. Eller rettere sagt om, hvordan det var  at være storesøster til hendes lillebror, som hun elskede overalt i verden, ville gøre alt for, men var helt magtesløs overfor.

 

Christel Wiinblad (født 1980 i Svendborg) er en dansk digter og forfatter, uddannet fra Forfatterskolen i 2008.
Wiinblads første bog er en samling kærlige portrætter af dels venner, familiemedlemmer og kolleger, dels medieikoner. Hendes anden bog er en beskrivelse af hendes lillebrors selvmordsforsøg.
Bogen fik en massiv mediedækning ikke mindst da broderen efterfølgende faktisk begik selvmord.

 

Sted: Aktivitetscenteret, Dærupvej 5, Glamsbjerg.

Tid :  19.00-21.00

Tilmelding: Gerda Andersen 28 15 09 43.

Arrangør: Bedre Psykiatri, Assens/Faaborg-Midtfyn.