Kommende arrangementer i København

Pas på dig selv - med metakognitiv terapi

Mandag den 13. november fra kl. 19 i VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N.

Forskning viser, at inddragelse af pårørende betyder markant større sandsynlighed for, at den psykisk syge bliver rask. Der er derfor store forventninger til de pårørende, men der er ikke så meget fokus på hvordan pårørende selv kan undgå stress, nedtrykthed, depression og angst. 

Ofte følger mange og lange bekymringer med som følgesvend, når man er pårørende. Der bliver søgt efter løsninger, forsøg på at forstå den ændrede adfærd og ikke mindst systemet. Tør man tro på fremgang eller forbereder man sig mentalt på modgang. Alt dette er naturligvis, men spørgsmålet er hvor meget det skal fylde.

Med metakognitiv terapi brydes den udbredte opfattelse af, at vi skal takle kriser ved at bearbejde dem i timer og dage. Her kigger vi på de mekanismer der fastholder os i bekymringerne og grublerierne samt hvordan vi kan blive bedre til at bryde vores tankemønstre.

Kom og få fokus på redskaber til at tage styringen over din opmærksomhed, når psykoterapeuten, Lene Essenbæk Karlsson besøger os med dette foredrag.

Det foregår mandag den 13. november fra kl. 19 i VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N. 

Der vil være mulighed for spørgsmål og debat.

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding, da der er begrænsede pladser. Tilmeld dig på arrangementkbh@bedrepsykiatri.dk

Hvis du har nogen spørgsmål, så kontakt os meget gerne på arrangementkbh@bedrepsykiatri.dk

----

Hun gør det bare for at få opmærksomhed!

Onsdag den 6. december fra kl. 19 i Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1370 København K.

Borderline Personlighedsforstyrrelse er en lidelse, som ikke bare giver stor lidelse til borderlineren selv, men også kan sætte pårørende, venner og ansatte i psykiatrien i en tilstand af magtesløshed og måske endda irritation.

"Mon ikke, hun i virkeligheden gør det for at få opmærksomhed?", tænker rigtig mange, når borderlineren igen har skåret sig eller sidder og dunker hovedet ind i væggen. "Hvorfor kan hun så meget det ene øjeblik og ingenting det næste?" og ”I går elskede hun mig – i dag hader hun mig!” er andre spørgsmål, som ofte dukker op

Karin Dyhr, forfatter til dokumentarromanen ’Glaspigen’, beretter om 19 år med incest. Hun fortæller, hvordan det psykiske forsvar mod overgrebene med tiden udviklede sig til en svær borderline-personlighedsforstyrrelse, som medførte en 17 års ”karriere” som svingdørspatient med omkring 80 indlæggelser på psykiatrisk hospital. Gennem et intensivt samtaleforløb med sin kontaktperson blev hun rask og lever nu et helt og godt liv med mand og bonusbørn, uden nogen kontakt til det psykiatriske system.

Ved foredraget vil Karin Dyhr fortælle sin historie og snakke om nogle af de typiske borderline-symptomer (dissociation, selvskade), som de opleves indefra - som mestringsstrategier, som patientens Stumme Sprog.

Der vil være mulighed for spørgsmål og debat.

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding, da der er begrænsede pladser. Tilmeld dig på arrangementkbh@bedrepsykiatri.dk

Hvis du har nogen spørgsmål, så kontakt os meget gerne på arrangementkbh@bedrepsykiatri.dk

 

Med venlig hilsen 

BEDRE PSYKIATRI 

 

                                                  Sidst opdateret den 21.9.2017