Arrangementer

Kom og vær med til arrangementet "spis sammen" se invitationen her

 Indbydelse til et spændende foredrag med Michael Plejdrup fra tv serien "de skjulte talenter"

se invitationen her

 Psykinfo midt indbyder til temaaften om depression - se invitationen her

Psykinfo indbyder til temaaften om spiseforstyrrelser - se invitationen her

Psykinfo indbyder til tema aften om Selvskadende Adfærd - se invitationen her

Psykiatri På Torvet 2017 se invitation her

Foredrag Karin Houmann - se annoncen her

Spændende foredrag med Karin Houmann (leder af Holstebro Krisecenter og byrådsmedlem for socialdemokraterne i Struer)    Se invitation her                                                              

 

Foredrag:  Ka`du forstå det, hva`? af Mette Tandrup Madsen forfatter til bogen af samme titel.

Foredraget handler om, alle de kompleksiteter, der er forbundet med det , at være pårørende og mor til en datter med en psykisk sygdom. I vil opleve en mor der hudløst ærligt tager jer med ind bag familien og igennem livet som pårørende. Se link til foredraget her

 

Foredrag: Folkeuniversitetet i Lemvig tilbyder tre foredrag om psykiatri i september 2016 se invitation her

  

Paranoid Skizofreni

Om kampen mod en psykisk lidelse og om at komme ud på den anden side

”Jeg troede at jeg levede under 2. verdenskrig, og var en jøde, som var i konstant fare for at blive hentet”.

D. 22. oktober holder Kasper Futtrup Pedersen foredrag på Skive Bibliotek om livet med sygdommen Paranoid Skizofren som følgesvend og fortæller her sin historie om, hvorfor han udviklede den psykiske lidelse, kampen mod de indre dæmoner og om hvordan han i dag er skizofrenifri trods alle prognoser.

Paranoid Skizofreni

I en alder af bare 18 år dør Kasper Futtrup Pedersens bedste ven pludseligt. I forvejen kæmper Kasper med massiv mobning og en følelse af meningsløshed. Alt dette er medvirkende årsager til, at Kasper begynder at udvikle sygdommen Paranoid Skizofreni. Han lukker sig inde i sin egen verden, og kan efterhånden ikke holde ud at være sammen med andre mennesker, da han føler at de stjæler hans energi.

Kasper bliver indlagt og har i starten svært ved at udføre selv de mindste daglige gøremål, såsom at gå i bad, spise og vaske tøj. Her forsøger han at finde mening i meningsløsheden og finder trøst i sine daglige vrangforestillinger. Han vil ikke samarbejde med psykiatrien og derfor bliver udskrevet uden at være rask.

Kort efter bliver han dog indlagt igen, og denne gang møder Kasper mere venlighed fra psykiatrien og stifter for første gang bekendtskab med Recoveryprocessen.

Recovery

Om begrebet Recovery – at komme sig - siger Kasper: ”Recovery er frigørelsen fra ens eget sind, fra spøgelserne i ens egne tanker, fra smerten i ens egne konstruerede følelser. Det er at gøre de onde kræfter i en selv magtesløse, det er at se borg fra mørket i en selv og løfte blikket mod Frihedens Ansigt. Men uden turen i helvedes dybder er det ikke muligt at stå ansigt til ansigt med ens egne dæmoner, og uden at se dem i de enkelte detaljer, er det ikke muligt at blive fri af dem.”

I foredraget vil Kasper Futtrup Pedersen lægge vægt på, at fortælle om de simple faktorer der har været med til at hjælpe ham udover denne sygdommen og til at få et normalt og godt liv, hvor han kan leve med sin diagnose.

Kasper er i dag, udover at være ægtemand og familiefar, ansat som medarbejder på et socialpsykiatrisk bofællesskab hvor han bruger sin egen baggrund og egne erfaringer bl.a. til at undervise personalet i deres tilgang til – og forståelse af – brugerne.

Læs mere:

www.skizofrenfri.dk

www.komdig.nu

www.skizofren9til5.dk