Nyheder

Ærgerligt at forslag om raskmelding af psykisk syge blev forkastet af Folketinget

Bedre Psykiatri ærgrer sig over, at Folketinget afviste forslaget om, at mennesker med psykisk sygdom skal have ret til at blive erklæret raske.

10
10
01
01
2019
2019

- Mange tidligere psykisk syge bliver forfulgt af deres diagnoser resten af livet, selvom de for længst er blevet fri for sygdommen. Det er helt uacceptabelt, og det ærgrer mig, at der ikke var flertal for at få gjort op med det én gang for alle, siger Landsformand i Bedre Psykiatri, Knud Aarup.

I stedet for at tilslutte sig forslaget om, at give psykisk syge ret til at blive erklæret raske, lovede Sundhedsminister Ellen Trane Nørby, at regeringen vil tage initiativ til at kulegrave området og foreslå løsninger på nogle af de problemer, tidligere psykisk syge oplever.

Det anerkender Knud Aarup, og selvom han ærgrer sig over, at der ikke var flertal for forslaget, er han glad for, at der var bred anerkendelse af problemet. Han glæder sig samtidig over, at debatten har skabt så stor opmærksomhed om den diskrimination mange tidligere psykisk syge oplever, og håber, at ministerens kulegravning fører til noget konkret, som kan hjælpe psykisk syge og deres pårørende.

Se forslaget, der blev drøftet i Folketinget

Se Bedre Psykiatris notat med eksempler på diskrimination af tidligere psykisk syge

Støt nu

Vær med til at sikre at pårørende får hjælp, støtte og rådgivning. Klik på beløbet du ønsker at støtte med.

Støt Bedre Psykiatri nu.


Husk: Din støtte er fradragsberettiget.

Enkelt donation - vælg beløb
75 kr125 kr200 krAndet…
Månedlig donation - vælg beløb
50 kr75 kr150 krAndet…